Excursies en workshops

Excursies op Ark 

Wij verzorgen excursies voor diverse groepen. Het natuurreservaat is uniek, in deze oude polder zijn er veel bijzonder vogels en dieren te vinden. Er zijn extra verrekijkers aanwezig, en voor de jeugdigen, liggen er weidevogelzoekkaarten klaar. Ideaal voor grote groepen, met gemêleerd gezelschap. Mogelijkheid tot bakje  koffie, met wat lekkers, is er ook voor grote groepen tot  ca  30 pers.

Prijs en wensen zijn  in overleg met de boerin.

Zo is er mogelijkheid voor een boerderij en weidevogel excursie, incl koffie/thee,

voor 10 pers ; € 6,95 p.p. Duur 1,5 uur.

voor 20 pers ; voor maar €5,95 p.p. Duur 2 uur.

 


Weidevogel en boerderij excursie 16 mei van 15.00 uur tm 17.00 uur.

We nemen een kijkje op de boerderij en daarna laten we jullie het gebied zien. Kinderen kunnen onderwijl koeien voeren en aaien, terwijl de volwassenen misschien wel meer willen weten over onze boerenzwaluwen en de huiszwaluw kolonie, en hoe wij het weidevogelbeheer uitvoeren.
We bekijken welke vogels er zoal zijn op het erf en ook in het reservaat. Vanaf de boerderij zijn de weidevogels al heel mooi te zien en ook vanaf de dijk kunnen we dit prachtig bekijken. We zullen veel gruto’s , Kievieten en tuureluurs kunnen spotten. Ook zien we hier regelmatig ijsvogeltjes en roofvogels, zoals de buizerd, maar ook de zee arend.

Uiteraard hebben we ook hier wat reserve verrekijkers voor kinderen staan en is er koffie, thee en limo. 

meer info en opgeven ; www.vogelweek.nl

 

 

Screenshot_2016-11-06-22-18-09

Workshops koefluisteren op biologische boerderij Ark. 

Samen de koeien verzorgen (& knuffelen!), meehelpen op de boerderij. We gaan van alles doen; instrooien/ uitmesten/ koeien aaien/ kippen voeren/ eitjes uithalen etc.

Je mag op plekjes komen waar je anders niet zo snel komt.  Dit is de unieke kans om te zien en te beleven hoe dicht de boer bij de natuur leeft en waar de melk nu echt vandaan komt. Af te strepen op je bucketlist. Uiteraard doen we tussendoor een echte boeren pitstop met  lekkers, koffie /thee /limo.

minimaal 8 pers, vanaf 11 jaar. Kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene, 

Aanmelden/vragen via; info@boerderijark.nl

prijs; E15.00 p.p. Duur 2,5 uur.

We kunnen daarbij nog  iets maken. Er zijn eieren, een groente tuin, en er is melk vers van de tap. Dit serveren we dan in mooie kopjes, potjes limonade en lekkernijen, dan is het ineens een boerentheekransje. Daarbij keuze uit onderstaande; extra kosten E3.50 p.p.

  • Zelfgeplukte thee; verschillende potjes met verschillende smaakjes, denk aan munt, goudsbloem, appelbloesem, kervel, oost indische kers, gember, venkel, brandnetel ea
  • Van onze melk en eieren kan je heerlijke boerenwafels maken; de ingrediënten staan al klaar, alles samen voegen en goed roeren, daarna zelf bakken en opeten!

Ook leuk om eens met vriendinnen te doen!

* Bij een Bezoek aan Boerderij Ark, of Reservering, conformeert u zich aan onze Algemene Voorwaarden. Dezen kunt u verderop vinden op onze website. (Kort samengevat staat hierin beschreven; 1 respecteer elkaar en de dieren, 2 pas op uw kinderen, 3 gedraag u netjes. De Boerin legt de regels uit aan de kinderen en helpt u bij het naleven. )