Excursies

Excursies op Ark 

Wij verzorgen excursies voor diverse groepen. Het natuurreservaat is uniek, in deze oude polder zijn er veel bijzonder vogels en dieren te vinden. Er zijn extra verrekijkers aanwezig, en voor de jeugdigen, liggen er weidevogelzoekkaarten klaar. Ideaal voor grote groepen, met gemêleerd gezelschap. Mogelijkheid tot bakje  koffie, met wat lekkers, is er ook voor grote groepen tot  max  60 pers.

Prijs en wensen zijn  in overleg met de boerin.

Zo is er al mogelijkheid voor een boerderij en weidevogel excursie, incl koffie/thee/lekkers/limo, vanaf 15 pers  voor € 10.00 p.p. Duur 2 uur.


 

 

 

* Bij een Bezoek aan Boerderij Ark, of Reservering, conformeert u zich aan onze Algemene Voorwaarden, zie www.boerderijark.nl


Screenshot_2016-11-06-22-18-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weidevogelexcursies in de nationale vogelweek 2020:

donderdag 14 mei 19.00 – 21.00 uur

 

 

We nemen een kijkje op biologische boerderij Ark. Zo bekijken we de huiszwaluwkolonie, en hoe wij het weidevogelbeheer uitvoeren. Daarna laten we jullie het omringende gebied zien.

We bekijken welke vogels er zoal te zien zijn op het erf en ook in het reservaat. Vanaf de boerderij zijn de weidevogels al heel mooi te zien en ook vanaf de dijk kunnen we dit prachtig bekijken. We zullen veel grutto’s, kievieten en tureluurs kunnen zien. Ook zien we hier regelmatig ijsvogeltjes en roofvogels, zoals de buizerd, maar ook de zeearend.

Uiteraard hebben we reserve verrekijkers voor kinderen staan en staat er koffie, thee en limo voor u klaar. De zaterdag zullen er wellicht kinderen mee komen, de donderdagavond zal meer voor volwassenen zijn. Belevend leren hebben we hoog in het vaandel. De kinderen kunnen de koeien helpen voeren terwijl de volwassenen wellicht nog wat meer informatie willen.

Bent u slecht ter been; dan snijdt men doorgaans een stukje af. U kunt alles evengoed mooi bekijken vanaf ons weidebankje.

Het toilet is niet rolstoel-toegankelijk, maar het erf verder wel. Voor mensen met visuele beperking; er kan veel geroken, gevoeld en beluisterd worden op de boerderij zelf. Dit vinden kinderen vaak ook heel fijn.

Ons bedrijf: Biologische Boerderij Ark, ligt in een prachtig natuurreservaat. Wij werken met veel passie voor dieren, natuur en vogels. Ark is een weidevogelboerderij, een gezinsbedrijf en alles is nog puur op de koeien en de natuur gericht. Het biologische zie je in alles terug; veel insecten, vogels, brandnetels etc. Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Weidevogelexcursies en kinderfeestjes zijn op Ark een nevenactiviteit. Dat maakt de beleving dan ook zo puur. Er kan veel beleefd, en ontdekt worden op de boerderij en in de natuur.

benodigdheden, kosten, meer  informatie en opgeven; www.vogelweek.nl