Educatie

 

1 Boerderij educatie voor schoolklassen

Wij leiden klassen graag rond. Wij vinden het namelijk leuk , maar ook belangrijk dat kinderen leren over de boerderij, natuur en waar hun melk vandaan komt.

Op onze boerderij leren kinderen op interactieve manier;

 • hoe het er op een boerderij aan toe gaat.WP_20160608_10_39_36_Pro
 • waar de melk vandaan komt .
 • Wat een biologische boerderij inhoud.
 • Wat weidevogelbeheer is en wat wij doen als weidevogelboerderij.
 • voor grotere kinderen; duurzaamheid, biodiversiteit, milieu bewustzijn.

Dit alles is natuurlijk afgestemd op de behoeft van de klas, en leeftijdsnivo!

 • Een rondleiding langs de koeien, melkstal, kraamstal en kippen, duurt ca 45 min. Dit is gratis voor schoolklassen, incl  proeverijtje van Campina. Wij hebben hierbij ook de klassenpakketten met lesmateriaal ( en indien gewenst voor de docent een instructie ) voor de hele klas, van Campina, afgestemd op de groepen 1 t/m 4,  5 t/m 6  of 7&8 van de basisschool. Dezen kunnen de kinderen mee nemen of ter plekke maken.
 • Aanvullend op de rondleiding kunnen de kinderen de kalfjes aaien en verdere boerderij bewoners uitgebreid bekijken, voelen, ruiken. Ook komen de vogels aan bod, daar is ook veel over te zien en te leren in dit natuurgebied.  Alles kan overdekt, dus met regen is het alleen wat nat bij wisseling van stal.  Mogelijkheid is ook de groep te splitsen bij veel kinderen/ meerdere klassen. Koffie en thee voor de begeleiders staan klaar en limo voor de kinderen. Kosten;  E3.00 per kind. Dit deel duurt ca 60 min, per groep van ca 25 a 30 kinderen.

Totaal komt dat dus op ruim 1,5  uur.


2 Schoolreisje naar de boerderij;

 

Rondleiding:

-Koeien voeren of stal bekijken, kipjes voeren, melkput in, kraamstal en nuchtere kalfjes langs.

Kinderplein;

 1. Speelwei; met -trampo  – skippy race
 2. Hooiberg
 3. Kalverendeel ; -kleuren – traptrekkers – slootje zwieren -schommelen
 4. Kinderplein; -Skippy race –wagenpark met skelters en steppen – stokpaardjes – stoepkrijt – boerengolf
 5. Koken / zandtafel

Limo bar &  Koffie & thee bar.

Pauze  proeverijtje melk en kaas (poster).

Vrije invulling; Pony’s borstelen/kuikentjes/ kittens/ grotere kalfjes voeren/  vrij spelen. Afsluitend uitdelen kleurplaat, boerendiploma’s ea.

Tijd;

Het schoolreisje duurt Totaal 3 uur. Het eerste uur krijgt u gratis!

Aansluitend kan er vanaf de boerderij nog de klompjes tocht gelopen worden. Een speurtocht langs een tiental klompjes. U loopt vanaf de boerderij naar strand hulckesteijn en kunt daar spelletjes doen op het strand. Afstand is “enkele reis” 700 meter, over het fietspad op de dijk.

Kosten Schoolreisje;

€ 6,00 per kind, vanaf 25 kinderen.

€5,00 per kind,  vanaf  50- max 65  kinderen.

Inbegrepen zijn;

Limonade, koekjes en een zakjes chips & Proeverijtje melk en kaas. Er is koffie en  thee voor de begeleiders.   Er wordt uitgegaan van 1 begeleider per 4 kinderen. (zitplaatsen per auto) Begeleiders €2,00 p.p. Leerkrachten gratis.

Bij een Bezoek aan Boerderij Ark, of Reservering, conformeert u zich aan onze Algemene Voorwaarden. Dezen kunt u verderop vinden op onze website. (Kort samengevat staat hierin beschreven; 1 respecteer elkaar en de dieren, 2 pas op uw kinderen, 3 gedraag u netjes. De Boerin legt de regels uit aan de kinderen en helpt u bij het naleven. )

Graag tot ziens!