Boerderijbezoek

U kunt op onze biologische boerderij  terecht voor: 

  • Kinderfeestjes 
  • Excursies
  • Klassen educatie

De boerin: 

Ik ben Marieke van ’t Klooster-BLom.

Mijn passie voor de dieren en de natuur deel ik graag! Ik ben er trots op dat we zoveel vogels, insecten en bloemen op ons biologische bedrijf in dit prachtige natuurgebied hebben.

Door het werk met de dieren, met de natuurlijke dingen die daarbij horen, de eenvoud en de rust is er een bijzondere sfeer die vaak wel wordt opgemerkt door bezoekers. Ik vind het mooi om te zien dat kinderen hier zichzelf kunnen zijn, soms eerst nog wat bang voor de dieren, geluiden, vreemde geuren. Maar meestal komen ze heel snel los. Het is ook heel speciaal als je kan opmerken dat de dieren ook wat bang voor jouw zijn en hoe mooi, als je dan genegenheid en echt contact kan ervaren, al knuffelend met een kalfje, poesje of pony.

Een boerderij bezoek is hier dan ook meestal heel gezellig en ontspannen. Van heel druk en actief naar helemaal ontspannen: van de skelter of de trampo, naar een  rustige plek in het hooi om de babypoesjes te kunnen aaien bijvoorbeeld. En dat gaat helemaal vanzelf.


Omwille van een veilig boerderij bezoek is de Boerin in het bezit van een VOG en recent BHV certificaat. Tevens wordt er jaarlijks een Risico inventarisatie gedaan en worden vooraf gaand aan een bezoek de nodige preventieve maatregelen genomen tbv de veiligheid en hygiëne.