Boerderijbezoek

 

De boerin: 

Ik ben Marieke van ’t Klooster-BLom.

Mijn passie voor de dieren en de natuur deel ik graag! Ik ben er trots op dat we zo’n mooi, biologisch melkvee bedrijf hebben met zoveel vogels, insecten en bloemen in een prachtig natuurgebied.

Door het werk met de dieren, met de natuurlijke dingen die daarbij horen, de eenvoud, rust en de natuurlijke cyclus, is er een bijzondere sfeer die vaak wel wordt opgemerkt door bezoekers. 

Ik vind het mooi om te zien dat kinderen hier zoveel leren en ontdekken. Soms eerst nog wat bang voor de dieren, geluiden, en vreemde geuren. Maar meestal komen ze heel snel los. Het is ook heel speciaal als je kan opmerken hoe dieren op jouw reageren. En om te ontdekken wat er allemaal bij komt kijken om de dieren blij en gezond te houden, en wat er allemaal gebeurt op de boerderij. 

Een boerderij bezoek vinden kinderen meestal heel leuk en gezellig. Van heel actief naar helemaal ontspannen: van een duik in de hooiberg, het voeren van de koeien, naar een  rustige plek in het hooi om de babypoesjes te kunnen aaien bijvoorbeeld. En dat gaat helemaal vanzelf.


 De boerin is gecertificeerd boerderij educatie boerin.

Omwille van een veilig boerderij bezoek is de Boerin in het bezit van een VOG en recent BHV certificaat. Tevens is een Risico inventarisatie gedaan en worden vooraf gaand aan een bezoek de nodige preventieve maatregelen genomen tbv de veiligheid en hygiëne. Dit wordt jaarlijks gecheckt voor update van het educatie certificaat, door BoerderijEducatieNederland.