Educatie

 

Boerderij educatie voor schoolklassen

 Wij leiden klassen graag rond. Wij vinden het namelijk leuk , maar ook belangrijk dat kinderen leren over de boerderij, natuur en waar hun melk vandaan komt.

Op onze boerderij leren kinderen op interactieve manier hoe het er op een boerderij aan toe gaat. waar de melk vandaan komt . Wat een biologische boerderij inhoud. Wat weidevogelbeheer is en wat wij doen als weidevogelboerderij. Dit alles is natuurlijk afgestemd op de behoeft van de klas, en leeftijdsnivo!

  • Een rondleiding  incl  proeverijtje, duurt ca 90 min, per groep van ca 20 kinderen.  Met meer kinderen  duurt het ietsje langer. De kinderen kunnen kalfjes aaien en alle boerderij bewoners bekijken. kinderen kunnen de  div melk producten proeven.   Alles is overdekt, dus met regen is het alleen wat nat bij wisseling van stal.  Mogelijkheid is ook de groep te splitsen bij veel kinderen/ meerdere klassen. Koffie en thee voor de begeleiders. Kosten; de eerste 30 min zijn gratis, daarna E3,00 per kind.  Overleg over de prijs is mogelijk, wij vinden de educatie erg belangrijk voor de sector en doen dit graag!
  • Wij hebben hierbij ook de klassenpakketten met lesmateriaal ( en indien gewenst voor de docent een instructie ) voor de hele klas, (gratis) via Campina, afgestemd op de groepen 1 t/m 4,  5 t/m 6  of 7&8 van de basisschool. Dezen kunnen de kinderen mee nemen of ter plekke maken.
  • Bij een Bezoek aan Boerderij Ark, of Reservering, conformeert u zich aan onze Algemene Voorwaarden. Dezen kunt u verderop vinden op onze website. (Kort samengevat staat hierin beschreven; 1 respecteer elkaar en de dieren, 2 pas op uw kinderen, 3 gedraag u netjes. De Boerin legt de regels uit aan de kinderen en helpt u bij het naleven. )

Graag tot ziens!

WP_20160608_10_39_36_Pro