Kinderboerderij en Boerderijbezoek

U kunt op onze biologische boerderij  terecht voor: 

  • Kinderfeestjes 
  • Excursies  en Workshops 
  • Kinderboerderij 
  • Theekransjes

De activiteiten worden georganiseerd door de Boerin. Ik zal mijzelf verder voorstellen; 

Ik ben Marieke van ’t Klooster-BLomIk ben Boerin en HBO-Verpleegkundige, zzper. Ik ben al 16 jr wijkverpleegkundige, maar heb ook jaren gewerkt in de gehandicaptenzorg en pleegzorg (crisisopvang).

Mijn passie voor de dieren en de natuur deel ik graag! Ik ben er trots op dat we zoveel vogels, insecten en bloemen op ons biologische bedrijf in dit prachtige natuurgebied hebben.

Door het werk met de dieren, met de natuurlijke dingen die daarbij horen, de eenvoud en de rust is er een bijzondere sfeer die vaak wel wordt opgemerkt door bezoekers.

Door mijn opleiding en werkervaring heb ik extra affiniteit met bijzondere en kwetsbare kinderen. Ik vind het mooi om te zien dat kinderen hier zichzelf kunnen zijn, soms eerst nog wat bang voor de dieren, geluiden, vreemde geuren. Maar meestal komen ze heel snel los. Het is ook heel speciaal als je kan opmerken dat de dieren ook wat bang voor jouw zijn en hoe mooi, als je dan genegenheid en echt contact kan ervaren, al knuffelend met een kalfje, poesje of pony.

Een kinderfeestje is hier dan ook meestal heel gezellig en ontspannen. Van heel druk en actief naar helemaal ontspannen: van de skelter of de trampo, naar een  rustige plek in het hooi om de babypoesjes te kunnen aaien bijvoorbeeld. En dat gaat helemaal vanzelf.